Ingrasaminte pentru trandafirii de gradina : Fertilizarea Trandafirilor

Fertilizarea trandafirilor o actiune necesara. Aplicarea ingrasamintelor la trandafiri.

 

IMPORTANT: IN ROMANIA DUPA MIJLOCUL LUI SEPTEMBRIE NU SE MAI APLICA INGRASAMINTE !!!

La munte si in zonele unde inghetul vine mai devreme nu se mai aplica nici un fel de ingrasamant dupa 1 Septembrie. Regula de baza este să nu mai administrati ingrasaminte cu 8 saptamani inainte de venirea primului ingheţ.

De ce nu se mai aplica ingrasaminte odata cu venirea toamnei?

Orice ingrasamant, inclusiv gunoiul de grajd, contine azot. Azotatii stimuleaza cresterea vegetativa a plantelor. Ori, toamna plantele au nevoie sa se pregateasca incet-incet de repausul vegetativ.

Din acelasi motiv, la plantarile de toamna NU APLICATI, NU FOLOSITI nici un fel de ingrasamant (ingrasaminte chimice, compost sau gunoi de grajd.) Nu folositi nici ingrasaminte care sa ajute la inradacinarea trandafirlor.

Orice ingrasamant, inclusiv gunoiul de grajd, contine azot. Azotatii stimuleaza cresterea vegetativa a plantelor. Toamna plantele au nevoie sa se inradacineze, nu au nevoie de noi cresteri vegetative care sa degere peste iarna.

Daca la venirea primului inghet plantele vor avea exces de seva ( si vor avea daca aplicati ingrasaminte dupa 15 Septembrie), aceasta va ingheta iar cristalele de ghiata vor rupe tesutul ramurilor si planta va muri.

Pentru plantarile de primavara, care se fac cu radacina goala in luna Martie, va recomandam sa aplicati ingrasaminte dupa o luna de la plantare. 

La plantele inradacinate de cel putin 1 an va recomandam sa aplicati ingrasaminte incepand cu luna Aprilie.

Nu recomandam aplicarea gunoiului de grajd la plantarile de toamna deoarece putini dintre noi stiu sa faca diferenta dintre un gunoi de grajd bine fermentat si unul incomplet fermentat.

Un gunoi de grajd bine fermentat (mranita) sau mranita provenita din resturi vegetale bine fermentate, echilibrata chimic, se obtine in minim 5 ani si poate dura si pana la 10 ani.

Din acelasi motiv va recomandam sa ca la plantarile de primavara sa adminstrati gunoi de grajd sau alte ingrasaminte la o luna de la plantare, atunci cand putem considera ca trandafirul s-a inradacinat. Regula de baza este sa administram ingrasaminte organice sau chimice, oricarei plante, dupa ce aceasta este bine inradacinata.

Pentru tot sezonul de Primavara-Vara va recomandam ingrasamintele de mai jos.

Fertilizarea trandafirilor in mod regulat le asigura acestora o sanatate puternica si o inflorire abundenta. Un trandafir sanatos produce mai multe flori si are forta de a lupta mai bine cu agentii patogeni si daunatorii.

Ingrasaminte foarte eficiente pentru fertilizarea trandafirilor si a celorlalte plante din gradina dumneavoastra.

Formula complexa si echilibrata a acestor ingrasaminte permite trandafirilor si plantelor d-voastra sa-si exprime potentialul lor maxim in termeni de frumuseste si sanatate, calitate si cantitate a florilor. Ingrasamintele sunt din gama profesionala, le folosim si noi la trandafirii nostri.

Magic P Star este unul dintre cele mai bune ingrasaminte foliare, il gasiti la noi pe site.

MAGIC P Star, dupa cum ii spune si numele, face magie cu plantele dvs. Este un produs mineral lichid bazat pe un continut bogat de Fosfor si Magneziu plus micronutrienti sinergici. Datorita formulei sale speciale asigura aportul maxim de nutrienti si micronutrienti. Cum ne simtim noi atunci cand luam multivitamine si minerale bazate pe Magneziu-Zinc-Fier + alti micronutrienti asa se vor simti si plantele dvs.

La radacina le puteti aplica prin udare un ingrasamant la fel de bun, KingLife 20-20-20 + Micro.
Acesta este un ingrasamant din pudra minerala extrem de pura si solubila in apa, bazata pe macronutrienti NPK (azot-fosfor-potasiu) 20-20-20 si micronutrienti: Bor (B), Cupru (Cu), Fier (Fe), Mangan (Mn), Molibden (Mo), Zinc (Zn).

Este un fertilizator special din gama profesionala, caracterizat printr-o solubilitate mare si actiune rapida. Acesta ofera un aport nutritional precis si echilibrat care permite plantelor sa-si exprime potentialul lor maxim in termeni de calitate si de cantitate.

Despre compozitia ingrasamintelor

Cele mai importante si mai cunoscute trei elemente sunt: Azot (N) , Fosfor(P) si Potasiu(K). NPK - aceste trei simboluri le veti gasi pe toate pachetele de ingrasamant folosit.

AZOTUL (N) – Stimuleaza cresterea sanatoasa a plantei. Este necesar pentru dezvoltarea clorofilei si permite plantei sa foloseasca lumina pentru a transforma apa si dioxidul de carbon in zaharuri pentru a se hrani. Folosit in cantitati mari planta se va dezvolta prea mult insa va avea putine flori sau chiar deloc. Carenta de azot duce la Frunze ingalbenite, planta nu va mai dezvolta noi cresteri iar florile vor fi mici.

FOSFORUL (P) – Ajuta la inflorire si dezvoltarea radacinilor. Carenta de fosfor va duce la caderea frunzelor, tije firave si boboci nedezvoltati.

POTASIUL (K) – Intensifica fotosinteza stimuland cresterea plantei si aparitia de noi frunze. Intensifica absorbtia de apa si ajuta la circulatia apei in planta si implicit a substantelor nutritive. Potasiul ajuta deasemeni la dezvoltarea sistemului imunitar al plantei. Sporeste capacitatea plantelor de a rezista la ger si seceta.

Bineinteles ca pe langa cele trei elemente de baza mai sus mentionate, sunt necesari si alti nutrienti precum : Calciu, Magneziu, Sulf, Cupru, Fier, Mangan si Zinc.

Tratarea trandafirilor cu acesti nutrieti va asigura o inflorire abundenta, frunze verzi si sanatoase. Este bine sa alegeti un fertilizant echilibrat si de calitate superioara, care sa contina atat micro cat si macro nutrienti.

Cand folosim ingrasaminte?
Puteti incepe sa folositi ingrasamintele in momentul cand noile ramuri au crescut aproximativ 4-6 cm si au un numar de 5-7 frunze.

 

 

La FAMOUS ROSES gasesti intotdeaua trandafirii care sa-ti transforme gradina intr-o galerie de arta. Sunt trandafiri de colectie, adevarate capodopere. Si pentru ca ii pretuim la fel de mult ca tine, de fiecare data cand comanzi de la FAMOUS ROSES, ei vor ajunge la tine cu o serie intreaga de beneficii.

✅ Beneficiezi de GARANȚIE pentru prindere
✅ Beneficiezi de GARANȚIE pentru soi (culoare)
✅ Beneficiezi de GARANȚIA calitatii exceptionale
✅ Beneficiezi de GARANȚIA produselor originale
✅ Primești TUFE VIGUROASE de minim 2 ani
✅ Primești TRANDAFIRI care infloresc repetat
✅ Primești TRANDAFIRI sanatosi care se dezvolta foarte bine
✅ Primești doar TRANDAFIRI fabulosi, medaliati international
✅ Beneficiezi de EXPERIENȚA unei echipe. Suntem aici sa te ajutam cand ai nevoie! Ne poti contacta oricand prin telefon sau email.
✅ Beneficiezi de SFATURI corecte
✅ Beneficiezi de GARANȚIA satisfactiei suta-la-suta

 

VEZI URCATORII IN INIMILE NOASTRE >

Nu ezitati sa ne contactati pentru informatii suplimentare sau ori de cate ori va putem fi de ajutor.

Vezi mai jos Recenziile pentru FAMOUS ROSES si operele de arta din gradinile clientilor!

 

Lasă un comentariu, o intrebare sau un răspuns

Publică un comentariu, o intrebare sau un răspuns