Ingrasaminte pentru trandafirii de gradina : Fertilizarea Trandafirilor - FamousRoses.eu

€ 5,99 Livrare Oriunde in Tara. Livrare Gratuita pentru comenzi mai mari de € 99

Ingrasaminte pentru trandafirii de gradina : Fertilizarea Trandafirilor

mai 11, 2018

Fertilizarea trandafirilor o actiune necesara.

Fertilizarea trandafirilor in mod regulat le asigura acestora o sanatate puternica si o inflorire abundenta. Un trandafir sanatos produce mai multe flori si are forta de a lupta mai bine cu agentii patogeni si daunatorii?

Pentru tot sezonul va recomandam ingrasamintele de mai jos.
Magic P Star este unul dintre cele mai bune ingrasaminte foliare, il gasiti la noi pe site.
MAGIC P Star, dupa cum ii spune si numele, face magie cu plantele dvs. Este un produs mineral lichid bazat pe un continut bogat de Fosfor si Magneziu plus micronutrienti sinergici. Datorita formulei sale speciale asigura aportul maxim de nutrienti si micronutrienti. Cum ne simtim noi atunci cand luam multivitamine si minerale bazate pe Magneziu-Zinc-Fier + alti micronutrienti asa se vor simti si plantele dvs.

La radacina le puteti aplica prin udare un ingrasamant la fel de bun, KingLife 20-20-20 + Micro.
Acesta este un ingrasamant din pudra minerala extrem de pura si solubila in apa, bazata pe macronutrienti NPK (azot-fosfor-potasiu) 20-20-20 si micronutrienti: Bor (B), Cupru (Cu), Fier (Fe), Mangan (Mn), Molibden (Mo), Zinc (Zn). Este un ferilizator special din gama profesionala, caracterizat printr-o solubilitate mare si actiune rapida. Acesta ofera un aport nutritional precis si echilibrat care permite plantelor sa-si exprime potentialul lor maxim in termeni de calitate si de cantitate.

Pentru August si jumatatea lui Septembrie va recomandam Kinglife 3-5-40+3 + Micro.

Datorita indicelui de potasiu mai mare si a oxidului de magneziu se aplica in luna August si pana la mijlocul lui Septembrie pentru a pregati planta pentru zezonul rece. Aplicat plantei aduce urmatoarele beneficii: sporeste inflorirea; tempereaza cresterea vegetativa; ajuta la incheiere ciclului de maturitate si astfel planta va rezista mlt mai bine la ger.

IMPORTANT: IN ROMANIA DUPA MIJLOCUL LUI SEPTEMBRIE NU SE MAI APLICA INGRASAMINTE !!! La munte si in zonele unde ingetul vine mai devreme nu se mai aplica nici un fel de ingrasamant dupa 1 Septembrie. Regula de baza este să nu mai fertilizati cu 8 saptamani inainte de venirea primului ingheţ.

Despre compozitia ingrasamintelor

Cele mai importante si mai cunoscute trei elemente sunt: Azot (N) , Fosfor(P) si Potasiu(K). NPK - aceste trei simboluri le veti gasi pe toate pachetele de ingrasamant folosit.
AZOTUL (N) – Stimuleaza cresterea sanatoasa a plantei. Este necesar pentru dezvoltarea clorofilei si permite plantei sa foloseasca lumina pentru a transforma apa si dioxidul de carbon in zaharuri pentru a se hrani. Folosit in cantitati mari planta se va dezvolta prea mult insa va avea putine flori sau chiar deloc. Carenta de azot duce la Frunze ingalbenite, planta nu va mai dezvolta noi cresteri iar florile vor fi mici.
FOSFORUL (P) – Ajuta la inflorire si dezvoltarea radacinilor. Carenta de fosfor va duce la caderea frunzelor, tije firave si boboci nedezvoltati.
POTASIUL (K) – Intensifica fotosinteza stimuland cresterea plantei si aparitia de noi frunze. Intensifica absorbtia de apa si ajuta la circulatia apei in planta si implicit a substantelor nutritive. Potasiul ajuta deasemeni la dezvoltarea sistemului imunitar al plantei. Sporeste capacitatea plantelor de a rezista la ger si seceta.
Bineinteles ca pe langa cele trei elemente de baza mai sus mentionate, sunt necesari si alti nutrienti precum : Calciu, Magneziu, Sulf, Cupru, Fier, Mangan si Zinc .
Tratarea trandafirilor cu acesti nutrieti va asigura o inflorire abundenta, frunze verzi si sanatoase. Este bine sa alegeti un fertilizant echilibrat si de calitate superioara, care sa contina atat micro cat si macro nutrienti.

Cand folosim ingrasaminte?
Puteti incepe sa folositi ingrasamintele in momentul cand noile ramuri au crescut aproximativ 4-6 cm si au un numar de 5-7 frunze.
IMPORTANT: Trebuie sa opriti fertilizarea cu 8 saptamani inainte de primul inghet. Acest lucru va permite plantei sa isi intareasca/maturizeze ramurile pentru o rezistenta sporita la inghet.
Ingrasamintele lichide actioneaza rapid si pot fi folosite ca un tratament de salvare pe plantele cu deficiente grave. Acestea contin fertilizanti foliari care sunt absorbiti rapid de catre frunze.
Toamna folositi ingrasaminte cu un continut redus de azot, insa cu faina de oase sau fosfat care ajuta la dezvoltarea radacinilor si a florilor.

Amenajare unui spatiu de poveste in curte sau gradina este o investitie in frumusetea si bucuria de zi cu zi. Pentru amenajarea unui colt de poveste in gradina sau curtea dumneavoastra am selectat cei mai frumosi si apreciati trandafiri din lume pe care i-am adus din Franta de la celebrii cultivatori Meilland Richardier si Georges Delbard. Astfel va puteti alege soiuri unice de trandafiri cu inflorire repetatata si culori spectaculoase. 

*Dacă doriți să vă ținem la curent cu informatii și sfaturi utile pentru intreținerea trandafirlor abonează-te la newsletter-ul Famous Roses.
Formularul pentru abonare îl găsiți in josul paginii .
Pentru informatii suplimentare va rugam sa ne contactati si va vom raspunde cu drag la orice intrebare sau nelamurire.
Amenajare unui spatiu de poveste in curte sau gradina
este o investitie in frumusetea si bucuria de zi cu zi. Pentru amenajarea unui colt de poveste in gradina sau curtea dumneavoastra am selectat cei mai frumosi si apreciati trandafiri din lume pe care i-am adus din Franta de la celebrii cultivatori  Meilland Richardier si Georges Delbard. Astfel va puteti alege soiuri unice de trandafiri cu inflorire repetata si culori spectaculoase.

VEZI TOATA COLECTIA NOASTRA DE TRANDAFIRI DE GRADINA >>>