Ghid pentru ingrijirea corecta a trandafirilor de gradina Primavara in - FamousRoses.eu

€ 5,99 Livrare Oriunde in Tara. Livrare Gratuita pentru comenzi mai mari de € 99

Ghid pentru ingrijirea corecta a trandafirilor de gradina Primavara in Luna Mai

mai 01, 2019

1. Combaterea bolilor şi a dăunătorilor

In luna Mai continuați combaterea bolilor şi a dăunătorilor la trandafirii şi plantele din grădină. La ȋnceputul perioadei de inflorire aplicaţi un tratament cu produsele de mai jos. Toate acestea se pun ȋn aceeaşi apă/soluţie.

TRATAMENT 1

Score 250EC + Bravo 500 SC + Calypso 480SC

După 2 săptămâni aplicaţi tratamentul cu produsele de mai jos. Toate acestea se pun ȋn aceeaşi apă/soluţie.

TRATAMENT 2

Topsin 70 WDG + Folpan 50 WP + Mospilan 20SG

* Dacă observaţi că aveţi păianjeni adăugati şi NISSORUN la fiecare tratament.

Score 250EC este un fungicid sistemic cu preluare rapidă în plantă. Substanța activă acţionează împotriva ciupercilor fungice în momentul penetrării în plantă şi opreşte dezvoltarea ciupercilor patogene. Score este un fungicid sistemic cu spectru larg, combate majoritatea bolilor la trandafiri: Monilioza, Putregaiul cenuşiu, Pătarea frunzelor, Rapan, Fainarea, Başicarea frunzelor, Cercosporioza, Alternarioza.

Bravo 500 SC este un fungicid de contact, destinat combaterii unui număr mare de ciuperci patogene. Previne instalarea infecţiilor.

Calypso 480SC este un insecticid sistemic cu un spectru larg de activitate atât împotriva insectelor care înţeapă şi sug sucul celular cât şi asupra acelora care rod părţile aeriene ale plantei.

După 2 săptămâni aplicaţi tratamentul cu produsele de mai jos. Toate acestea se pun ȋn aceeaşi apă/soluţie.

 

Topsin 70 WDG - Fungicid sistemic cu spectru larg de acţiune ȋn prevenirea şi combaterea a numeroase boli fungice. Asigură cu mare succes, combaterea făinărilor, putregaiurilor umede şi uscate, a rapanului și pătării frunzelor (Pătarea roșie, pătarea cafenie, pătarea neagră) din principalele culturi, a cancerului bacterian, monilioza și fusarioza.

Folpan 50 WP - Fungicid de contact ȋn special ȋmpotriva ciupercilor dăunătoare care provoacă mana, rapanul şi monilioza

Mospilan 20SG - Insecticid sistemic care combate o gamă largă de insecte din culturile de legume și flori. Are o acţiune ȋn toate stadiile insectelor ou-larvă-adult.

 

2. Hidrataţi (udaţi) trandafirii din grădină prin administrarea a 10 litri de apă la fiecare trandafir o dată pe săptămână. Această cantitate este necesară pentru ca apa să ajungă la jumătate de metru in pământ, acolo unde sunt rădăcinile trandafirului. Dacă ȋi udaţi zilnic cu 2-3 litri de apă, aceasta ajunge ȋn sol doar la 20-30cm.

HIDRATAREA TRANDAFIRILOR ȊN GHIVECE

Udaţi cât mai des ȋn aşa fel ȋncât pământul să fie reavăn tot timpul. Trandafirii ȋn ghivece se udă des pentru că nu au unde să-şi extindă rădăcinile pentru a face rost de apă. 3. Dacă este cazul, ȋndepărtați lăstarii salbatici care cresc dedesubtul altoiului. În caz contrar aceștia vor sufoca planta. Indepărtaţi buruienile de lângă trandafiri, nu le place deloc compania acestora.

3. Fertilizarea trandafirilor

Aplicaţi ȋngrăşăminte cu o concentraţie echilibrată de azot-fosfor-potasiu NPK 20-20-20 plus microelemente. Puteţi aplica o dată la două săptămâni câte puţin sau de 2-3 ori pe an: primăvara devreme când nu mai există nici un risc de ȋngheţ, a doua oară după primul val de inflorire şi a treia oară după al doilea val de ȋnflorire. Ȋncepând cu 1 Septembrie nu se mai aplică ȋngrăşăminte. 

APLICAREA ȊNGRĂŞĂMINTELOR LA TRANDAFIRII ȊN GHIVECE

Deoarece rădăcinile nu au unde să se desfăşoare pentru a avea acces la nutrienţi, administrarea de ȋngrăşăminte la trandafirii ȋn ghivece este foarte importantă pentru ca aceştia să crească frumos. Se aplică ȋngrăşăminte câte un pic ȋn fiecare săptămână. Sau aplicaţi la rădăcină ȋngrăşăminte cu eliberare lentă şi/sau ȋngrăşăminte foliare după cum este necesar. Aplicaţi ȋngrăşămintele exact după descriere, prea mult dăunează trandafirului. Suprafertilizarea le poate provoca mai mult rău decât dacă nu le administraţi ȋngrăşăminte deloc.

Pentru informaţii suplimentare vă rugăm sa ne contactaţi şi vă vom răspunde cu drag la orice ȋntrebare sau nelămurire.

Amenajarea unui spaţiu de poveste ȋn curte sau grădină este o investiţie ȋn frumuseţea grădinii care vă aduce bucuria de zi cu zi. Pentru amenajarea unui colţ de poveste ȋn grădina, curtea sau terasa dumneavoastră am selectat cei mai frumoşi şi apreciaţi trandafiri din lume pe care i-am adus din Franţa de la celebrii cultivatori Meilland Richardier şi Georges Delbard. Astfel vă puteţi alege soiuri unice de trandafiri cu ȋnflorire repetată şi culori spectaculoase.

*Dacă doriți să vă ținem la curent cu informatii și sfaturi utile pentru intreținerea trandafirlor abonează-te la newsletter-ul Famous Roses.
Formularul pentru abonare îl găsiți in josul paginii .
🏆 La Famous Roses beneficiați de GARANȚIE pentru prindere și culoare!
🏆 Peste 100+ de soiuri de trandafiri medaliați și celebri în întreaga lume!
🏆 Toți trandafirii Famous Roses înfloresc repetat iar parfumul unora ne dă pe spate!