Despre trandafirii cățărători - trandafirii urcători

Te salutăm cu binețe și drag de frumos, Iubitorule de Trandafiri!

Te invităm să descoperi universul extraordinar al exploratorilor din grădina noastră, respectiv trandafirii cățărători / urcători. Fumusețea care urcă și îți învăluie spațiul. 

Alege să te inspiri, zi de zi, cu vioiciunea înțeleaptă și benefică sufletului a imaginii de trandafiri înfloriți, și poți avea asta chiar începând de mâine cu plantarea butașilor de trandafiri urcători / cățărători

Ne-am gândit că ar fi de real folos să îți oferim informații prețioase despre butașii de trandafiri curgatori (cățărători), ca astfel să te bucuri de grădini înfloritoare în culori curcubeice care te vor încărca cu energie pozitivă toată vara, până toamna târziu.

Așa cum deja știi, vara este momentul când ne bucurăm de plenitudinea florilor de trandafiri, învăluiți în farmecul și parfumul intens al rozelor.  

Pentru trandafirii cățărători, un aspect important este să păstrezi distanța între ei, de circa 50 cm între gard și tandafir. De ce? Pentru simplul motiv că pe lângă un gard de beton sau clădire, ph-ul solului este alcalin și asta poate crea apariția clorozei, adică îngălbenirea frunzelor. Nu dorim asta pentru trandafirii noștri, deci să fim atenți.

Tot pentru acest aspect, este important să ameliorezi solul cu gunoi ars de grajd sau îngrasaminte și să te asiguri că hidratezi (uzi) bine trandafirii cățărători, minim 10 litri la o singura udare, pentru că solul nu reține suficientă apă de la precipitațiile naturale.

Sistemul ingenios de susținere este un alt aspect important, pe care poți să-l creezi chiar tu. Arhitectura de susținere poate fi creată din pergole, diferite construcții de beton sau de lemn, fie din pergole sau sârmă, pe care vei înfășura lăstarii trandafirilor. Oricum, ai extrem de multe soluții pentru crearea unui peisaj feeric în funcție de spațiul pe care-l ai la dispoziție. Deci avem liber la creație!

În primul an, atunci când îl plantezi, fi responsabil și oferă, trandafirilor cățărători, o disciplină regulată de fertilizare. De ce? Pentru a-i asigura creșterea ramurilor lungi de 2-3m, pe care o să-i orientezi tu, pe unde vrei, și care, atenție, căci aceștia vor susține ramurile secundare cu lăstarii floriferi de care te vei bucura ori de câte ori îi vei vedea. La acești lăstari secundari vei lucra în anul următor pentru tundere, lăsănd doar 4 muguri pe lăstar și astfel o să îți asiguri înfloriri abundente.

Găsiți informații despre programul de feritilizare aici >>>

Atenție mărită când tundeți trandafirii cățărători, această acțiune se face doar o dată pe an, și este recomandat să tundeți, să tăiați, doar lăstarii secundari, nu ramurile principale lungi, astfel vă asigurați înflorirea repetată si bogată.

Pentru a va bucura de cei mai frumosi trandafiri urcatori, o atenție sporită trebuie acordată și florilor uscate pe tijă, pentru a-i da trandafirului vitalitate, chiar nu are sens să mai hrănească cu sevă fructul unei flori ofilite, deci tot de noi depinde să îi curățăm periodic, să îi îngrijim.

O altă formă de grijă, acordată trandafirilor este asigurarea că PREVENȚIA ESTE MAMA SĂNĂTĂȚII, drept urmare stropirea acestora împotriva dăunătorilor și bolilor, pentru a le asigura sănătatea este imperios necesară.

Găsiți informații despre acest subiect aici >>>

Iernatul trandafirilor cățărători, este obligatoriu dacă nu există un perete încălzit, iar acesta presupune, în primul rând să mușuroiezi baza trandafirilor, astfel fundația lor va fi protejată. Pentru zonele foarte geroase vă recomandăm să folositi o panza de protecție antiîngheț, însă, din experiența noastră, am observat că sunt trandafiri rezistenți și se descurcă cu brio să treacă iarna dacă au avut parte de grijă responsabilă pe timpul primăverii-verii-toamnei.

Așadar, acestea au fost informațiile despre trandafirii cățărători, de care să țineți cont pentru a vă crea o grădină superbă, plină de veselie coloristică și parfum intens de trandafiri.

*Dacă doriți să vă ținem la curent cu informatii și sfaturi utile pentru intreținerea trandafirlor abonează-te la newsletter-ul Famous Roses.
Formularul pentru abonare îl găsiți in josul paginii .

Puteți să comandați trandafirii cățărători aici >>>

Vă dorim grădini înflorite, sănătoase și pline de flori pentru bucurie sufletească!

 

DESCOPERITI FAMOUS ROSES >

🏆 La Famous Roses beneficiați de GARANȚIE pentru prindere și culoare!
🏆 Peste 100+ de soiuri de trandafiri medaliați și celebri în întreaga lume!
🏆 Toți trandafirii Famous Roses înfloresc repetat iar parfumul unora ne dă pe spate!

 

Vă rugăm să rețineți, comentariile trebuie aprobate înainte de a fi publicate.

Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de confidențialitate și Condițiile de furnizare a serviciilor Google.