De ce stropim cu Zeamă Bordeleză ?

Zeama Bordeleză previne boli fungice ca rapănul, mana și pătarea neagră la trandafiri și la celelalte plante din grădină.

Pentru o dezinfecție generală, vă recomandăm să stropiți cu zeama bordeleză absolut toată grădina (trandafiri, plante, pomi, ...)

Zeama Bordeleză nu este toxică, conține doar particule de Cupru și Calciu.

Zeama Bordeleză este acceptată în agricultura BIO.

Pentru o rezistenta sporită pe timpul iernii, tratați trandafirii cu zeama bordeleză. Cuprul conținut de zeama bordeleză este absorbit prin frunze și contribuie la buna maturizare (lemnificare) a ramurilor trandafirilor. O bună maturizare/lemnificare a ramurilor ajută foarte mult trandafirii să treacă cu bine de gerurile de peste iarnă.

Un aspect foarte important, la stropirea de primăvară cu zeama bordeleză, este că după ce cuprul este absorbit de trandafiri, pomi fructiferi, viță-de-vie și alte plante, acestea vor înmuguri și înflori cu 7-10 zile mai târziu. Astfel, în cazul gerurilor târzii, florile pomilor fructiferi vor fi mai puțin afectate de înghețurile tarzii.

De asemenea, cuprul împiedică infectarea rănilor și ajută la cicatrizarea rănilor plantei.

Zeama Bordeleză se mai aplică și imediat după evenimente meteo precum grindină, vânt puternic sau imediat după tăierea trandafirilor, pomilor și a altor plante.

Zeama Bordeleză se obține prin combinarea sulfatului de cupru (piatra vânătă) cu hidroxid de calciu (var stins). Gata preparată poate fi cumpărată la pliculeț din orice fitofarmacie. Un produs gata preparat este, de pildă, “Bouille Bordelaise”, produs de Cerexagri B.V. FRANCE. Alte produse pe bază de cupru sunt Champion, Funguran și Triumf. Soluția trebuie folosită în aceeași zi în care a fost preparată; dacă este lăsată de pe o zi pe alta, își pierde eficacitatea. 

 

DESCOPERA FAMOUS ROSES >

La FAMOUS ROSES găseșți întotdeaua trandafirii care să-ți transforme grădina într-o galerie de artă. Sunt trandafiri de colecție, adevărate capodopere. Și pentru că îi prețuim la fel de mult ca tine, de fiecare dată când comanzi de la FAMOUS ROSES, ei vor ajunge la tine cu o serie întreagă de beneficii.
.

✅ Beneficiezi de GARANȚIE pentru prindere
✅ Beneficiezi de GARANȚIE pentru soi (culoare)
✅ Beneficiezi de GARANȚIA calitatii exceptionale
✅ Beneficiezi de GARANȚIA produselor originale
✅ Primești TUFE VIGUROASE de minim 2 ani
✅ Primești TRANDAFIRI care înfloresc repetat
✅ Primești TRANDAFIRI sănătoși care se dezvoltă foarte bine
✅ Primești doar TRANDAFIRI fabuloși, medaliați internațional
✅ Beneficiezi de EXPERIENȚA unei echipe. Suntem aici să te ajutăm când ai nevoie! Ne poti contacta oricând prin telefon sau email.
✅ Beneficiezi de SFATURI corecte
✅ Beneficiezi de GARANȚIA satisfacției sută-la-sută

 

VEZI URCATORII IN INIMILE NOASTRE >

 

Nu ezitati să ne contactați pentru informații suplimentare sau ori de câte ori va putem fi de ajutor.


Vă rugăm să rețineți, comentariile trebuie aprobate înainte de a fi publicate.

Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de confidențialitate și Condițiile de furnizare a serviciilor Google.