De ce stropim cu Zeamă Bordeleză ?

Importanța stropirii cu Zeamă Bordeleză

Zeama Bordeleză previne boli fungice ca rapanul, monilioza sau mana.
Pentru o dezinfecție generală, vă recomandăm să stropiți cu zeama bordeleza absolut toată grădina (trandafiri, plante, pomi, gazon...)

Zeama Bordeleza nu este toxică, conține doar particule de Cupru și Calciu.

Zeama Bordeleza este acceptată în agricultura BIO.

Pentru o rezistenta sporita pe timpul iernii, tratati trandafirii cu zeama bordeleza. Cuprul continut de zeama bordeleza este absorbit prin frunze si contribuie la buna maturizare a ramurilor trandafirilor. O buna maturizare/lemnificare a ramurilor ajuta foarte mult trandafirii sa treaca cu bine de gerurile de peste iarna.

Un aspect foarte important, la stropirea de primavara cu zeama bordeleza, este că după ce cuprul este absorbit de trandafiri, pomi fructiferi, viță-de-vie și alte plante, acestea vor înflori cu 7-10 zile mai târziu. Astfel în cazul gerurilor târzii, florile pomilor fructiferi vor fi mai puțin afectate de aceste înghețuri.

De asemenea, cuprul împiedică infectarea rănilor și ajută la cicatrizarea rănilor plantei.

Zeama Bordeleză se mai aplică și imediat după evenimente meteo precum grindină, vânt puternic sau imediat după taierea trandafirilor, pomilor și a altor plante.

Zeama Bordeleză se obține prin combinarea sulfatului de cupru (piatra vânătă) cu hidroxid de calciu (var stins). Gata preparată poate fi cumpărată la pliculeț din orice fitofarmacie. Un produs gata preparat este, de pildă, “Bouille Bordelaise”, produs de Cerexagri B.V. FRANCE. Alte produse pe bază de cupru sunt Champion, Funguran și Triumf. Soluția trebuie folosită în aceeași zi în care a fost preparată; dacă este lăsată de pe o zi pe alta, își pierde eficacitatea. 

 

 

✨ La Famous Roses găsești trandafirii de care ai nevoie pentru a-ţi transforma grădina intr-o galerie de artă. Sunt trandafiri de colecţie. Adevarate opere de artă. 
✅ Beneficiati de G A R A N T I E pentru PRINDERE
✅ Beneficiati de G A R A N T I E pentru CULOARE
✅ Sunt medaliati si infloresc repetat
✨ Transforma-ţi grădina intr-o galerie de artă
⏰ Comanda Acum - Stocul este Limitat *

 

Lasă un comentariu, o intrebare sau un răspuns

Publică un comentariu, o intrebare sau un răspuns